Inspiration til kalorielette og sommerlige opskrifter

Kan jeg få lækre kalorielette og proteinrige opskrifter til de lange og lune sommeraftener? 

Ja det kan du! Vi trænger alle til lidt ekstra lækkert og ikke mindst nemt til de dejlige danske sommeraftener. Måske du mangler lidt inspiration til hvad du skal putte på grillen i år? Eller måske leder du efter nogle nemme og lige til opskrifter, som er kalorielette? Vi har fundet de bedste opskrifter på sommer aftensmad og proteinrig aftensmad fra vores opskriftsunivers.

Hvorfor er proteinrig mad vigtigt ved vægttab, og findes der gode kalorielette opskrifter? 

Ved højere proteinindtag skabes der en større mæthedsfornemmelse, og lysten i at spise mere og derved indtage flere kalorier, er lavere end ved færre proteiner. Vi er derfor kæmpe fan af proteinrig aftensmad og kaloriefattige opskrifter og har udplukket de bedste til dig, lige her!
Vil du gerne lige til sagen? Ingen problem - her kan du nemt springe til de opskrifter du ønsker! 

Kan jeg både spise kalorielet aftensmad og kalorielet dessert, selvom jeg prøver at tabe mig? 

Ja da, selvfølgelig kan du det! Hvis du sørger for at dine måltider indeholder de næringsstoffer din krop skal bruge og måske eventuelt opper dit proteinindhold en smule, for at fremprovokerer din mæthed, så er der i hvertfald plads til lidt sødt senere på dagen eller aftenen! Derudover, så kan du jo få det til at passe ind, kaloriemæssigt, hvis du nogenlunde ved hvad dine måltider indeholder af kalorier - eller tag et ekstra slag stangtennis eller en ekstra svømmetur for at forbrænde lidt flere kalorier i løbet af dagen! 

Vi har samlet vores absolut favorit opskrifter som er gode bud på kalorievenlige og proteinrige opskrifter, som nok skal give dig mæthed igennem sommeren uden at gå på kompromis med smagen eller de klassiske danske sommer måltider! 

Lette sommersnacks:

Vi starter ud med de perfekte snacks eller mellemmåltider til i løbet af dagen. Begge opskrifter er super gode til at få temperaturen lidt ned og blive kølet af i den (forhåbentlig) varme danske sommer! 

Proteinrig jordbærkoldskål

En dansk klassiker uden lige og er der egentlig noget der skriger dansk sommer mere end koldskål? Nej vel! Koldskål er en super nem snack til i løbet af dagen - det smager super godt, er dejligt afkølende i varmen og så skriger det bare dansk sommer. Og så tænker du nok.. det kunne da ikke blive bedre? Og der må du tro om! Vi har tilført jordbær til koldskålen - både i form af friske jordbær og proteinpulver! 

Vores jordbærkoldskål er lavet på skyr, kernemælk, tykmælk, friske jordbær, proteinpulver, en vaniljestang og lidt citronsaft! En portion indeholder 166 kcal, 14,4g protein, 12,7g kulhydrater og 6,1g fedt. Den vil sikkert blive et hit til sommerens varme dage og aftener! 

Ispinde med appelsin

Man kan jo ikke sige sommerlige opskrifter uden at have mindst en is opskrift med, vel? Så det kan du tro vi også har - og en frisk en af slagsen endda! En ispind, som minder meget om de velkendte sodavandsis man kunne få i starten af 00'erne - de lange rør i gennemsigtigt plastik indpakning. Med en frisk smag af appelsin - så er disse ispinde perfekte til at blive kølet ned sommeren! 

Ispindene er super nemme at lave og du kan endda lave dem, med lige præcis den smag du helst vil - alt du skal bruge er en form for læsedrik, vi har brugt en Nutramino HEAT Energidrik - for at få et spark energi sammen med din ispind! Kalorierne pr. ispind afhænger af hvilken drik du vælger at bruge til dine is! 

Kalorielet og frisk morgenmad:

Tropisk Smoothie Bowl

Vi starter ud med en lækker kalorielet og proteinrig morgenmad. For en god solid morgenmad fyldt med proteiner, gør at mætheden holder længere indtil frokost. Når varmen først rammer - så har man lyst til noget let, nemt og forfriskende til morgenmad - dette gøres nemt igennem de populære smoothie bowls, hvor du nemt kan få de næringsstoffer og vitaminer som kroppen har godt af samtidig med at du nemt kan tilføre lidt ekstra protein ved proteinpulver og dermed holder mætheden længere! 

Opskriften er super nem at lave og har kun 4 steps til at smoothie bowlen står færdig og klar til at spise - derudover, er det nemt at lave til dagen efter og gemme i fryseren! En portion indeholder 287 kcal, 15,8g protein, 26,2g kulhydrater og 12,5g fedt. 

Let aftensmad:

Når du måske en sjælden gang ikke har lyst til at tænde grillen eller måske kommer den altid danske sommer regnskyl og du vil gerne have noget lækkert og nemt aftensmad, som stadig bærer præg af sommer aftensmad? Jamen så har vi fundet to bud på proteinrig aftensmad, som er utrolig nemme og super lækre opskriften! Til begge opskrifter kan du nemt bruge Wispy Zero Saucer til marinade eller dressing, som giver retten det sidste pift uden du tilføjer for mange unødvendige kalorier! 

Burger med pulled chicken og coleslaw 

En altid sikker vinder - burgeren! Men denne gang har vi byttet den saftige bøf ud med pulled kylling som er marineret i en lækker BBQ sauce og en knasende coleslaw! Den er perfekte sommeraftensmad - også selv hvis det skulle regne! Spis nogle lækre og sprøde kartoffelbåde til og nyd sommeren! 

Burgeren er super nem at lave og med forholdsvis få ingredienser. En burger indeholder 289 kcal, 29,2g protein, 30,4g kulhydrater og 4,9g fedt - dette kan variere alt afhængigt af hvilken burgerbolle du vælger at bruge. 

Wok med kylling og grønsager 

Til de varme sommeraftener er det lækkert med en let ret, som ikke bliver for tung eller varm! Derfor har vi valgt denne vildt lækre wok med grønsager og kylling, som holder retten let og fyldt med smag! Den kan nydes både varm, lun og kold - så den er perfekt til at gemme resterne til frokost til dagen efter! 

Retten kan individualiseres ved brugen af grønsager - så brug dine yndlings! Dog kan næringsindholdet blive anerledes grundet kalorierne pr. grønsag - men denne version indeholder 393 kcal, 43,3g protein, 49,7g kulhydrater og 3g fedt pr. portion!

Perfekt til grillen:

Man kan jo ikke rigtig sige sommer uden at nævne grill på samme tid, kan man vel? Jeg tror at vi alle ser frem til de lange sommer aftenener på terrassen, altanen, i parken mm. hvor grillen kan hives frem! I og den anledning har vi fundet to perfekte opskrifter som nemt kan laves på grillen! 

Kebab pizza med Wispy Spicy Garlic 

Over de sidste mange år, er pizza på grillen blevet et stort hit og det kan vi virkelig godt forstå! Det er super lækkert og giver lidt hygge til sommeraftener, at man kan sidde udenfor og nyde pizzaen! Så det er bestemt et godt bud på sommer aftensmad, når det skal være både hyggeligt og lidt nemt. 

Vores opskrift er lavet på Bodylabs pizza blanding, som gør det super nemt at få bikset en pizzabund sammen. Herefter bruger du din yndlings pizzasauce - måske endda en hjemmelavet en? Og så har vi valgt at bruge kyllinge kebab som fyld med revet mozzarellaost ovenpå. Når pizzaen er færdigbagt, kommer vi salat, agurk, løg og tomat ovenpå som bliver toppet af med Wispy nye variant af Zero Saucerne - Spicy Garlic! Et slice indeholder 176 kcal, 13,6g protein, 20,7g kulhydrater og 3,4g fedt. 

BBQ Marineret kyllingespyd

It's grill time, bby! Nu kommer vi til det, som virkelig skriger sommer så det banger! Et godt og saftigt kyllingspyd med en masse sprøde grønsager slår virkelig aldrig fejl! Og tag dine grillspyd til nye højder med Wispys Zero Saucer - her er både Smokey BBQ og Teriyaki saucerne de perfekte marinader til dit grillkød - både til oksekød, svinekød, kylling og sågar også fisk! Brug dine favorit grønsager sammen med dit ønskede kød og giv det gerne natten over til at suge marinaden til sig! Så er der dømt proteinrig aftensmad i sommervarmen. 

Vores opskrift er lige til og nem og indeholder 96 kcal, 16,8g protein, 4,9g kulhydrater og 1g fedt pr. spyd! Super velsmagende og kalorielet ret til sommeren! 

Til den søde tand:

Til sidst slutter vi af med lidt sødt. Vi har taget højde for at vi (forhåbentlig) får en vidunderlig sommer med lune sommeraftener og dejlig varme dage - derfor er vores desserter også tiltænkt disse stunder, hvor lidt sødt med frisk og afkølende måske lige præcis er det man har brug for! 

Sukkerfri Barebells Chokoladeis

Vi starter med en klassiker og en rigtig sommer essential - nemlig chokoladeis! Chokoladeis er altid et godt valg og det bliver kun bedre med denne kalorievenlige udgave som også er fyldt med proteiner! 

Opskriften er lavet på frosne bananer, lidt minimælk - som sagtens kan erstattes af andre alternativer, hvis man ikke er til laktose, kakaopulver, chokolade proteinpulver og to lækre proteinbars fra Barebells! Opskriften indeholder 181 kcal, 11,7g protein, 25,1g kulhydrater og 3,6g fedt. 

Chokoladesovsen kan man også selv lave super nemt - ellers er Bodylab's Zero Topping et godt alternativ til at skære lidt på kalorierne i forhold til traditionelle chokoladesovser! 

Fyldte jordbær med proteinrig jordbærmousse

Til aller sidst, så slutter vi af med hvad der måske kan være indbegrebet af dansk sommer - jordbær! Og hvad er bedre end jordbær? Nemlig - fyldte jordbær med en vidunderlig let og cremet jordmousse - dem perfekte afslutter til en perfekt sommer aften. En let og luftig dessert som skriger af dansk sommer. 

Opskriften er lavet forholdsvis få ingredienser og er super nem at følge. Det sværeste er nærmest ikke at spise jordbærene inden man er færdig med opskriften! Opskriften indeholder 29 kcal, 1g protein, 2,2g kulhydrater og 1,8g fedt! 
Bevæg dig videre i et hav af kalorielette og proteinrige opskrifter inde på vores blog, ved at klikke her.