Kollagen

    Hvad er kollagen?

    Kollagen er et protein, som kroppen indeholder helt naturligt. Kollagen dannes i de yderste hudlag og er en vigtig byggesten for kroppens hud, brusk og knogler. 

    Kollagen er med til at holde huden elastisk, fast og spændstig og er en uundværlig byggesten for kroppens brusk og knogler. 

    Mange får naturligt kollagen igennem visse fødevarer - særligt kød og grøntsager. Det er dog forskelligt, hvor meget kollagen der er i forskellige grøntsager og kød. 

    Fødevarer der indeholder kollagen:

    - Kød - herunder oksekød, kylling, fisk, gelatine

    - Jordbær, kirsebær, peberfrugt, hindbær m.fl. (Røde frugter)

    - Grøntsager - herunder aubergine, broccoli, kål, spinat m.fl.

    Hvorfor bruge kollagen?

    Kroppens evne til selv at producere kollagen, bliver ringere jo ældre vi bliver. Derfor kan du med fordel supplere med ekstra kollagen for at bevare kollagenniveauet i kroppen. 

    Kollagen er en uundværlig byggesten til brusk og knogler og det er med til at holde huden elastisk, fast og spændstig. Når kollagenniveauet i kroppen falder, skal kroppen have hjælp fra et tilskud til at opretholde dette niveau. 

    Hvor meget kollagen?

    Det er individuelt, hvor meget kollagen du skal indtage. Ligesom det er individuelt, hvornår kroppens naturlige kollagen-niveau begynder at falde og du derfor kan begynde at supplere med ekstra kollagen - Typisk når du er 25-35 år. 

    I sammenhæng af at det er forskelligt, hvor meget kollagen man hver især skal tage, er det også forskelligt, hvor meget kollagen de forskellige tilskud indeholder.