Hvad forbrænder min træning?

Hvor mange kalorier forbrænder man egentlig på en træning, hvor mange kalorier kan man forbrænde på i timen og hvilken træning forbrænder flest kalorier? Det vil vi forsøge at give svaret på i denne artikel. Vi vil samtidig komme omkring, hvor mange kalorier man forbrænder ved at gå 10.000 skridt, samt hvor mange kalorier man forbrænder ved at cykle og løbe. 

Hvad forbrænder min træning?

"Hvad forbrænder min træning" er måske et spørgsmål, du er i tvivl omkring. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad der forbrændes på en træning. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind. Det er f.eks. meget forskelligt, hvad du forbrænder, alt efter hvilken træning og aktivitet du er i gang med, og hvor længe du er i gang. Desuden har din vægt også noget at sige i forhold til, hvor meget du forbrænder under din træning. Vi vil derfor i denne artikel komme omkring forskellige former for træning og aktivitet og undersøge, hvad de forskellige træningsformer forbrænder. 

Hvilken træning forbrænder flest kalorier?

Jo højere intensitet, desto flere kalorier vil du forbrænde. Vil du gerne vide, hvilken træning der forbrænder flest kalorier, og hvor mange kalorier man kan forbrænde i timen, så se med i tabellen under. Tabellen viser et cirka estimat for en kvinde, der vejer 65 kg, og en mand, der vejer 80 kg. Der vil selvfølgelig være afvigelser efter person til person.

Hvor mange kalorier forbrænder man på en time?: 

Aktivitet Forbrænding i timen kvinde 65 kg
Forbrænding i timen mand 80 kg
Løb  Ca. 600 - 800 kcal  Ca. 784 - 984 kcal 
Gang  Ca. 130 - 280 kcal   Ca. 160 - 344 kcal
Cykling  Ca. 260 - 553 kcal  Ca. 320 - 680 kcal 
Svømning  Ca. 377 kcal  Ca. 464 kcal 
Styrketræning  Ca. 390 kcal  Ca. 480 kcal 
Crossfit  Ca. 520 kcal  Ca. 640 kcal
HIIT Ca. 520 kcal  Ca. 640 kcal
Romaskine Ca. 312 kcal  Ca. 384 kcal
Crosstrainer Ca. 325 kcal  Ca. 400 kcal 

Hvilken træning forbrænder så flest kalorier? Ud fra tabellen ser det ud til, at løb er den træning, der forbrænder flest kalorier. Det vil selvfølgelig være forskellige fra person til person og intensiteten af træningen osv. Vi vil anbefale dig at lave den motionsform, du finder mest realistisk at lave og nyder. 

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10.000 skridt? 

At gå en tur er ikke særlig intensivt, men det er stadig en rigtig god måde at få rørt sig og forbrændt nogle kalorier. Hvis du går 10.000 skridt om dagen, vil du cirka forbrænde mellem 280-480 kcal. Det er nemlig meget forskelligt fra person til person, hvor mange kalorier man forbrænder ved at gå 10.000 skridt. Faktorer som køn, hastighed osv. har en indflydelse på, hvor meget du forbrænder. På det lange løb vil 10.000 skridt om dagen gøre en stor forskel. Hvis du går 10.000 skridt hver dag, vil du ugentligt forbrænde mellem 1960-3360 kcal.

Kan man tabe sig ved at gå 10.000 skridt om dagen? 

Har du tænkt over, om du kan tabe dig ved at gå 10.000 skridt om dagen, så er svaret ja! Du kan sagtens tabe dig ved at gå 10.000 skridt om dagen, da det er med til at øge din forbrænding. 

Hvad sker der, hvis man går 10.000 skridt om dagen?

Hvis du går 10.000 skridt om dagen kan få en sundere og stærkere krop. Du kan desuden forbedre dit kondital og holde kredsløbet i gang. 10.000 skridt om dagen styrke dine muskler og knogler, samt bidrage positivt til vægttab.

Hvor meget er 10.000 skridt i km? 

10.000 skridt svarer cirka til 8 km eller 1 time og 40 minutters bevægelse afhængigt af dit tempo.  

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at cykle?

Cykling er en super god måde at få rørt sig og komme i bedre form. Måske er du lidt i tvivl omkring, hvor meget du rent faktisk forbrænder ved at cykle? Det er mange forskellige faktorer, der afgører, hvor mange kalorier du forbrænder ved en cykeltur f.eks. hastigheden, køn, vægt, længden osv. En kvinde på 65 kg vil cirka forbrænde mellem 260 - 553 kcal på en times cykeltur, afhængigt af tempoet. En mand på 80 kg vil derimod cirka forbrænde mellem 320 - 680 kcal. 

Der findes en tommelfingerregel, hvorpå du kan få en cirka beregning på, hvor meget du forbrænder ved at cykle. Det skal dog siges, at det selvfølgelig kun er et skøn: 

Forbrænding = 0,33 x din kropsvægt i kg x antallet af kilometer, du cykler. 

Eksempel: Hvis du vejer 65 kg og cykler 20 km, vil du forbrænde 429 kcal. 

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at løbe?

Løb er en af de mest effektivt motionsformer i forhold til kalorieforbrænding. Det er selvfølgelig forskelligt, hvor meget man forbrænder under en løbetur alt efter ens puls, tempoet, vægt og meget mere. En kvinde på 65 kg vil cirka forbrænde 600 - 800 kcal i timen afhængigt af, hvor hurtigt hun løber. En mand på 80 kgvil derimod cirka forbrænde 784 - 984 kcal på en times løb. 

Der findes en tommelfingerregel, hvor du kan få en cirka beregning på din forbrænding ved løb: 

Forbrænding = 1 kcal x din kropsvægt i kg x antallet af kilometer du løber.

Eksempel: Hvis du vejer 65 kg og løber 5 km vil du forbrænde 325 kcal.

Hvor mange kalorier forbrænder man om dagen? 

Det kan være meget relevant at kende til sit ligevægtsindtag, så man ved, hvor mange kalorier man cirka forbrænder om dagen. At kende sit ligevægtsindtag kan hjælpe dig med dine mål, om det er vægttab, muskelopbygning eller ligevægt. Hvis du ønsker at beregne dit ligevægtsindtag og finde ud af, hvor mange kalorier du forbrænder om dagen, så læs vores artikel om ligevægtsindtag.