Hvad er kosttilskud og er de nødvendige?

Hvad er kosttilskud? 

Kosttilskud er en koncenteret kilde man kan tage, for at få den rigtige mængde af næringsstoffer eller andre stoffer som har ernæringsmæssige virkning. Kosttilskud bruges til at supplere ens kost og ikke noget man udelukket tager alene. Et kosttilskud er ikke et lægemiddel eller et naturlægemiddel.

Hvilke former for kosttilskud findes der? 

Det er meget forskelligt hvilke former for kosttilskud man skal tage. Det afhænger meget af ens vaner, hver dag og kost. Måske du ikke kan lide at være i solen og derfor mangler D-vitaminer? Eller bestemte fødevarer du ikke kan tåle eller lignende, så kan man tage kosttilskud for at få de næringsstoffer man måtte mangle.

De mest populære kosttilskud der bruges, er: 

B12 vitamin B6 vitamin C-vitamin
Jern A-vitamin Calcium
Fiskeolie Kreatin Proteinpulver
Multivitaminer Magnesium Ginseng

Skal jeg tage kosttilskud? 

Hvis din kost er varieret og indeholder alle de næringsindhold du bør indtage i løbet af en dag, for at din krop får den korrekte næring - så nej, så er kosttilskud slet ikke nødvendigt. Men det er et godt alternativ for dig, som måske ikke får alle de nødvendige næringsstoffer igennem din kost. Måske mangler du nogle vitaminer eller du får ikke nok protein - så kan du nemt tilføje de mangler til din kost ved at tage kosttilskud. 

Hvad gør kosttilskud for min træning? 

Når man styrketræner en del og hårdt, så har kroppen brug for mere næring end hvad den normalt har behov for og derved supplerer deres kost med nogle forskellige kosttilskud. For personer som træner, så er de mest populære kosttilskud: proteinpulver, kreatin, weight gainer, fiske olie, multivitaminer og mineraler. 

Liquid error (snippets/product-grid-item line 122): comparison of String with 0 failed
fra