Alt om proteinpulver

Hvis du ønsker muskelvækst er det vigtigt at få tilstrækkeligt protein. Protein er grundstenen i muskelopbygning, så hvis du ikke får nok protein, får du ikke det optimale ud af din træning. Proteinpulver er derfor super effektivt at indtage, hvis du har svært ved at nå dit daglige proteinindtag.

Vi vil i denne artikel prøve at besvare nogle af de spørgsmål mange går, og undrer sig over f.eks. hvad gør proteinpulver, hvor meget proteinpulver om dagen og hvilket proteinpulver skal man vælge. 

Hvad er protein?

Protein er kroppens byggesten. Proteiner benyttes til at opbygge celler, enzymer, antistoffer og muskler. Protein består helt konkret af en lang række forskellige aminosyrer. Det er dog ikke alle aminosyrer, kroppen selv kan producere. Derfor er en varieret og proteinholdig kost nødvendig for at sikre en optimal restitution til kroppen.

For at opbygge muskelmasse er det vigtigt at indtage nok proteiner i sin kost. Desuden er proteiner også super nødvendigt, hvis du ønsker at tabe dig, da proteiner medvirker til, at du bibeholder din muskelmasse, mens du indtager en kalorielet kost. Desuden medvirker en proteinrigkost til at øge din mæthedsfornemmelse, så du ikke spiser eller drikker for mange unødvendige kalorier.

Hvad gør proteinpulver? 

Proteinpulver gør det nemt og hurtigt for dig at indtage dine daglige proteiner, så når du ved, hvor meget protein om dagen, du skal have, kan du nemt implentere det i din daglige kost. Proteinpulver er effektivt at benytte til at opbygge muskelmasse, da proteinpulver kan bidrage til, at du når dit daglige proteinbehov, og derved har de bedste forudsætninger for at opbygge muskelmasse. 

Hvorfor drikke en proteinshake efter træning?
Det er super effektivt at drikke en proteinshake efter din træning, da 
kroppen har lettere ved at absorbere proteinet, efter man har trænet. Desuden øges hastigheden af opbygningen af proteiner i musklerne, og man får derved en endnu større effekt af den træning, man har gennemført, hvis man indtager en proteinshake efter. 

Hvor meget proteinpulver om dagen? 

Hvor meget proteinpulver om dagen, er et af de helt store spørgsmål, hvad angår proteinindtag i form af kosttilskud. Hvis du dyrker intens styrketræning hver dag, har du cirka brug for 1,2-1,5 gram protein pr. kg. kropsvægt om dagen. Meget af dette kommer i forvejen ved at indtage en almindelig hverdagskost. Dog sker der ikke noget ved at supplere sit proteinindtag med en eller to proteinshakes i løbet af dagen, hvis man ikke får indtaget nok proteiner igennem den almindelige kost.  

Hvor meget proteinpulver efter træning?
Hvis du er i tvivl omkring, hvor meget proteinpulver du skal tage efter din træning, kan vi anbefale, at du drikker en shake med mindst 1 scoop proteinpulver ( ca. 30-35 g ) blandet med 250-300 ml vand eller mælk. 

Hvornår er det bedst at tage proteinpulver? 

Der er generelt en stor tvivl omkring, hvornår det er mest optimalt at indtage proteinpulver. Dog er det faktisk ikke bevist, at der er et bestemt tidspunkt på dagen, hvor det er bedst. Vi anbefaler, at man indtager proteinpulver før, under eller efter træning. Det er både super effektivt at indtage proteinpulver før træning, da man derved kan få mere energi til at præstere under sin træning. Dog er det lige så effektivt at indtage proteinpulver efter træning, da kroppen har meget lettere ved at absorbere proteinet, efter man har trænet. 

De forskellige typer af proteiner

Proteinpulver findes i mange forskellige typer. Proteinpulveret kommer typisk i tre forskellige varianter: 

  • Valleprotein (whey): Valleprotein er højkvalitetsprotein, der er udvundet fra komælk. Valleprotein er det mest populære protein, hvilket skyldes, at valleprotein indeholder hele 9 forskellige aminosyrer. Valleprotein kan både opløses i vand eller mælk.
  • Kaseinprotein: Kaseinprotein er kendt for at være det langsomme protein. Kaseinprotein er godt at indtage, inden man lægger sig til at sove, således kroppen har noget at arbejde med gennem natten. Dog er kaseinprotein ofte dyrere end både soja- og valleprotein.
  • Sojaprotein: Sojaprotein er en plantebaseret form for protein, der er udvundet fra sojabønnen. Sojaprotein er perfekte til veganere eller laktoseintolerante. Sojaprotein kan både opløses i diverse mælkeerstatninger samt vand.

Hvilket proteinpulver skal jeg vælge? 

Det kan være meget svært at vælge, hvilket proteinpulver man skal have, da der findes et hav af forskellige på markedet. Er du i tvivl om, hvilket proteinpulver du skal vælge, så kan vi anbefale, at du læser vores guide, hvad er det bedste proteinpulver? 

TILBUD
BioTechUSA 100% Pure Whey (1 kg) - MuscleHouse.dk
-13 % RABAT
TILBUD
Scitec Nutrition 100% Whey Professional protein pulver hos Muscle House.
Tilbudspris 249,00 DKK Vejl. udsalgspris 289,00 DKK