Alt om pre-workout

Mangler du et ekstra energiboost til dine træninger? Så findes der et kosttilskud, der kan hjælpe dig, nemlig pre-workout! Hvis du ikke kender til pre-workout eller er i tvivl, om du skal prøve det så læs med i denne artikel. Artiklen dykker ned i, hvad pre-workout gør, hvornår man skal tage pre-workout, hvad pre-workout er godt for, hvad pre-workout består af, samt om man skal tage pre-workout. 

Hvad er pre-workout? 

Pre-workout er et kosttilskud, der er energigivende. Pre-workout kan indtages kort før træning for at optimere træningen og få et øjeblikkeligt energiboost. Den ekstra energi, som pre-workout giver, kan medføre, at man kan presse sig selv hårdere til træning. Derved optimeres ens præstation under træning, og man kan få en mere effektiv træning. Pre-workout findes både i pulveriseret form, pille form samt flydende form. 

Hvad gør pre-workout? 

Pre-workout består af en række ingredienser, der er med til at øge din energi og styrke. Pre-workout består blandt andet ofte af koffein, beta alanin, vitaminer, kreatin osv. Nogle pre-workouts indeholder også kulhydrater, som er kroppens foretrukne energikilde. Alle disse aktive ingredienser er med til at stimulerer kroppens energidepoter, som vil medvirke til, at du får et energiboost inden din træning. Desuden medvirker ingredienserne til, at du vil føle dig mere veloplagt og energisk under din træning, hvilket kan forbedre din præsentation. 

Fordele ved pre-workout 

Pre-workout har en lang række fordele. Nogle af fordelene ved at bruge pre-workout inkluderer: 

  • Øget energiniveau, ydeevne og styrke 
  • Øget stofskiftet, hvilket er perfekt, hvis du ønsker en høj fedtforbrænding
  • Øget udholdenhed under træning - du kan derved tage flere gentagelser
  • Bedre fokus under træning 

Hvornår skal man tage pre-workout? 

Der findes forskellige måder, at tage pre-workout på. Pre-workout benyttes oftest i forbindelse med træning, hvor man har brug for et ekstra energiboost lige inden eller på de dage, hvor man føler sig træt og uoplagt. Vi anbefaler at pre-workout indtages 30 minutter før en aktivitet. Der går nemlig ca. 30 minutter før ingredienserne i pre-workout virker, da koffein har en hovedbestanddel, der virker på ca. 30 minutter. 

Hvordan skal jeg tage pre-workout?

Der findes flere forskellige former for pre-workout, pulver, piller og flydende. Bruger du pulver, skal du blot fylde måleskeen, der ofte medfølger op, med pre-workout, og derefter blande det med vand. Hvis du benytter piller eller pre-workout i flydende form, skal det blot indtages eller sluges med lidt vand. Pre-workout skal indtages ca. 30 minutter før din træning. 

Hvad består pre-workout af? 

Alle pre-workouts består af forskellige ingredienser. Der kan være stor forskel fra produkt til produkt. Typisk vil pre-workout bestå af:

Koffein:
Koffein er en af de mest almindelige ingredienser i pre-workout. Koffein er med til at øge dit energiniveau, hvilket kan medføre at udholdenheden øges. Derved kan man presse sig selv hårdere under træning.

Beta alanin:
Nogle pre-workouts kan ligeledes indeholde beta alanin. Beta alanin er en aminosyre, der hjælper med at reducere muskeltræthed. Desuden kan Beta alanin medvirke til at forbedre energien i forbindelse med udholdenheds relateret træning. 

Kreatin:
En anden ingrediens, som ofte findes i pre-workout er kreatin. Kreatin medvirker til at øge din muskelstyrke, udholdenhed samt muskeltilvækst.

BCAA:

BCAA indeholder aminosyrer, som stimulerer proteinsyntesen samt øger musklernes optag af glukose. BCAA kan medvirke til at forhindre muskelnedbrydning, muskelskader og forbedre muskelvækst. Desuden kan BCAA påvirke din præstation positivt, da BCAA kan medvirke til at forhindre træthed. 

Taurin:

Taurin findes ligeledes i nogle pre-workout. Taurin hjælper med at vedligeholde din væskebalance samt kontrollen af muskelsammentrækningerne i kroppen.

Vitaminer: 

Der findes forskellige vitaminer i pre-workouts. Mange indeholder f.eks. B-vitamin, der bidrager til at øge dit energiniveau og booste stofskiftet. 

Skal jeg tage pre-workout? 

Hvis du er i tvivl om du skal tage pre-workout, kan vi anbefale det, hvis du føler, at du har et behov for lidt ekstra energi før din træning. Vi anbefaler, at du starter let ud, hvis du ikke er vant til at bruge pre-workout. Derefter kan du gradvist øge din dosering. Dog er det altid en god ide at prøve sig frem og se, om pre-workout virker og er noget for dig. 

-37 % RABAT
BLAND-SELV
TILBUD
Tilbudspris 149,00 DKK Vejl. udsalgspris 240,00 DKK
Liquid error (snippets/product-grid-item line 122): comparison of String with 0 failed
fra