Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake

Julen står for døren og der skal selvfølgelig spises en masse julelækkerier. En sand klassiker til jul er risalamande, men her har vi lavet en lille ændring og forvandlet vores lækre og proteinrige risalamande til små risalamande cheesecakes. De består af en sprød kiksebund, en cremet midte med risengrød samt et lag kirsebærgele. Derudover har vi gemt en hel mandel i en af de små kager.

 

Ingredienser – 8 port.

Risengrød:

100g grødris

5 dl skummetmælk

1,5 dl vand

Lidt salt

 

Bund:

160g digestive

40g mandler

100g kærgården let eller smør

Lidt vaniljesukker eller pulver

 

Fyld:

Ca. 300g kold risengrød

150g flødeost light

2 dl cremefine 19%

4 husblas

1 spsk vaniljesukker

30g Wispy vaniljeproteinpulver

20g mandelstykker

Flydende sødemiddel eller florsød

 

Topping:

2,5 dl kirsebærsauce

4 husblas

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave risengrøden ved at komme ris, vand og salt i en gryde og lad det koge 5 minutters tid, eller til vandet er væk.
 2. Tilføj derefter mælken og lad grøden simre 1 lille times tid ved lav varme. Husk at røre i grøden ofte. Lad grøden køle helt af. Den kan sagtens laves dagen i forvejen.
 3. Lav bunden ved at blende digestive og mandler find. Smelt smørret og rør det sammen med vaniljen og de blendet ting. Find 8 små forme på 7-8cm frem, beklæd dem med kageplast og kom 2-3 skefulde kikseblanding i hver og mas det godt ned. Stil bundene på køl en times tid.
 4. Imens kan I smutte mandlerne ved at sætte en gryde over med vand. Når vandet koger, tages det at varmen, mandler kommes deri og skal stå i 10 minutter. Smut derefter mandlerne og tør dem. Tag 1 mandel til siden og hak resten groft.
 5. Kom den afkølet risengrød i en skål sammen med flødeost, vaniljesukker, vaniljeproteinpulver samt lidt sødemiddel. Rør det hele godt sammen.
 6. Pisk cremefine i en skål.
 7. Kom husblas i kold vand i 10 minutter. Kom 3 spsk mælk i en lille gryde og kom husblas i. Lun det ved lav varme til husblas er smeltet. Stil til siden i 5 minutter. Kom 2 spsk flødeostecremen i den lune husblas og rør det sammen. Vend det derefter i den resterende flødeostecreme.
 8. Vend den pisket cremefine i skålen sammen med de hakket mandler og smag til med sødemiddel.
 9. Fordel cremen i de små forme, kom den hele mandel i en af dem og stil på køl i 4-5 timer.
 10. Efter tiden i køleskabet kan I gå i gang med geléen. Kom husblas i koldt vand i 10 minutter.
 11. Si kirsebærsaucen, kom den i en gryde og lun den. Kom de udblødte husblas deri og smelt det sammen.
 12. Stil saucen til siden til den er fingervarm. Kom den meget forsigtigt over de små cheesecakes og stil tilbage på køl i 2 timer.
 13. Tag kagerne ud af formene, top dem med mandelsplinter og hvid chokolade.

 

Næringsindhold pr. kage

370 kcal

11,6g protein

31,8g kulhydrater

21,8g fedt