Proteinrige fastelavnsboller

Fastelavnssæsonen er godt i gang og her får I opskrifter på vores lækre, snaskede, proteinrige gammeldags fastelavnsboller, som vi har fyldt med vaniljecreme og en remonce lavet på mandler og dadler. 

Ingredienser:

Dej:

Remonce:
  • 900g dadler
  • 30g mandler
  • 30g multisød eller gold
  • 1 tsk. mandelessens 

Vaniljecreme:

Fortsætter under billedet...

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave vaniljecremen ved at komme æggeblommer, majsstivelse, mælk og vanilje i en gryde. Giv det et opkog og sørg for at røre i cremen hele tiden.

  2. Kom cremen i en skål, dæk med film og stil på køl min. 3-4 timer. Rør derefter proteinpulver i cremen.

  3. Lav dejen ved at lune mælken, kom den i en skål og udblød gæren deri. Kom æg, kærgården, hvedemel, multisød, proteinpulver, salt og kardemomme i dejen og kør den på køkkenmaskinen til en glat og stadig lidt klistret dej. 

  4. Lad dejen hæve tildækket 1 times tid eller til tredobbelt størrelse. 

  5. Lav remonce ved at blende dadler, mandler, multisød og mandelessens. 

  6. Rul dejen ud til et rektangel og skær den i 15 lige store kvadratiske stykker. I midten af hver firkant tilføjes en klat vaniljecreme og remonce.

  7. De fire hjørner mødes på midten og dejen foldes rundt om fyldet. Sørg for at der ingen små huller er – så kan fyldet løbe ud. 

  8. Kom fastelavnsbollerne på et stykke bagepapir med samlingen nedad og lad dem hæve 30 minutter. 

  9. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 12 minutter. Lad dem efterfølgende køle af på en rist og pynt med glasur lavet på florsød og vand.

Næringsindhold 

184 kcal
7,3g protein
26,8 kulhydrater
4,5g fedt
NYHED