Proteinrig snasket brunsviger

Proteinrig snasket brunsviger


Hvem kender ikke til den lækre snasket fynske ’kage’ Brunsvigeren. Det tror vi de fleste danskere gør. En brunsviger består i alt sin enkelthed af en blød dej, som toppes med en masse lækker snask. Vi har dog her ændre lidt i den oprigtige version og i stedet fyldt den med flere proteiner og en mere kalorielet topping – men tro os, den smager forrygende. 

Opskrift

Bund:

25g gær

1dl skummetmælk

1 dl ymer eller kærnemælk

Ca. 335g hvedemel

1 æg

30g let kærgården

2 spsk multisød

30g Wispy vanilje proteinpulver

½ tsk. kardemomme

Lidt salt

 

Fyld:

100g sukrin gold

40g kærgården

1 tsk kanel

120g æblegrød

 

Fremgangsmåde

  1. Udblød gær i lunken mælk. Tilføj kærnemælk og æg og rør det sammen. Tilføj hvedemel, multisød, proteinpulver, kardemomme og lidt salt. Ælt dejen i 5 minutter og tilføj smørret. Kør dejen yderligere 5-7 minutter.
  2. Kom bagepapir i en form på 25x15 cm og kom dejen deri. Sørg for at sprede den godt ud, så den fylder hele formen. Lad dejen hæve 1 time.
  3. Lav toppingen ved at komme sukrin gold, smør og kanel i en kasserolle og smelt det samme ved middel varme. Tilføj derefter æblegrød og stil det til siden.
  4. Lav huller i den hævet dej med fingrene og hæld fyldet over. Bag brunsvigeren i en 200 grader forvarm ovn i ca. 20 minutter.
  5. Del brunsvigeren i 15 stykker og nyd

 

Næringsindhold pr. stykke

130 kcal

4,8g protein

27,5g kulhydrater

3,6g fedt