Nytårsdessert uden tilsat sukker

Julen er ovre og vi skal så småt i gang med nytårsforberedelserne. Her er en opskrift på de lækreste små tærter, som består af en mørdejsbund, hjemmelavet karamel samt en nougatmasse med ristet hasselnødder.

Hele opskriften er uden tilsat sukker og smager forrygende, og giver 8 tærter.

Ingredienser:

Mørdej

Karamel

Nougatmasse

Fortsætter under billedet...

Fremgangsmåde:

 1. Mørdejen laves ved at blande blødt smør sammen med florsød, hvedemel, proteinpulver og æg. Dejen skal ikke æltes, men bare samles med fingrene. Er den for våd, så tilføj lidt mere mel. Pak dejen ind i film og stil på køl 1 time.
 1. Rul mørdejen ud og kom den i 8 små tærteform på 10 cm.
 2. Bag tærterne blindt (kom et stykke bagepapir ovenpå hver bund og fyld dem med ris, bønner eller lignende. Så hæver dejen ikke op) ved 200 grader i 10 minutter. Fjern ris og bagepapir og bag bundene yderligere 5 minutter. Lad dem køle helt af på en rist.
 3. Rist hasselnødderne i ovnen på 150 grader i 10-15 minutter og lad også dem køle af.
 4. Lav karamellen ved at komme cremefine, fiber sirup og sukrin gold i en gryde og lad det simre i ca. 25 minutter. Lad det køle af i 10 minutter og smør et lille lag på alle bundene.
 5. Stil tærterne på køl mens I forbereder nougatlaget.
 6. Smelt smørepålæg og mælkechokolade over et vandbad. Fjern skallerne på hasselnødderne, hak dem groft og vend dem i nougatmassen. Hæld massen over bundene og stil på køl til de har sat sig.
 7. Smelt den mørke chokolade, hæld den over nougatmassen og lad den stivne. Pynt med nødder, karamel, granatæble og skovsyre.

Næringsindhold pr. tærte:

 • 456 kcal
 • 7,5g protein
 • 22,9g kulhydrater
 • 36,5g fedt
Liquid error (snippets/product-grid-item line 122): comparison of String with 0 failed
fra
Liquid error (snippets/product-grid-item line 122): comparison of String with 0 failed
fra