Kransekage med orangeknas

Kransekage med orangeknas 16 stk.

Julen er overstået og nu står nytåret for døren. Nytår er = fed fest, højt humør og en masse god mad og drikkelse. Til nytår spiser man ofte kransekage når klokken slår 00:00, så derfor har vi selvfølgelig lavet en skøn opskrift til jer! Her har vi fyldt kransekagen med en chokolademasse lavet på Functional Nutrition Protein barChocolate & Orange.

Ingredienser:

Kranse
kagemasse:

  • 450g Easis marcipan
  • 60g Bodylab æggehvider
  • 90g Easis florsød 
Chokolademasse:
  • 2stk. Functional Nutrition Protein bar Chocolate & Orange
  • 20g Easis smørepålæg 
Bund:

  • 40g mørk chokolade

Glasur:

  • 3 spsk florsød eller flormelis
  • Æggehvider 

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave chokolademassen. Lun proteinbarerne i 30 sekunder i mikroovnen og blend dem sammen med smørepålæg. Kom massen på køl i ca. 30 minutter eller til den har sat sig. Eventuelt kom den på frost i 10-15 minutter.
  2. Lav kransekagemassen ved at røre æggehvider og florsød massen. Tilføj derefter marcipanen og rør det godt sammen.
  3. Del kransekagemassen i 4 delerul dem til tykkeaflange pølser og tryk dem flade.
  4. Del den afkølet chokolademasse i 4, rul også dem til små pølser og placér dem i midten af kransekagemassen.
  5. Fold kransekagemassen rundt om chokolademassen og form dem tikransekageforme. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 10 minutter og lad dem køle helt af.
  6. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen og dyp bundene deri. Placér kagerne på et stykke bagepapir og kom dem på køl i 10 minutter.
  7. Rør florsød sammen med en lille smule æggehvider, kom glasuren i en sprøjtepose og sprøjt det på kransekagerne.
  8. Del hver af de 4 stænger i stykker og servér.

Næringsindhold pr. stk. (16 stk. i alt)

  • 167 kcal
  • 6,1g protein
  • 9,4g kulhydrater
  • 10,9g fed