Karamelfyldte donuts med Banana Split bar

I plejer at være ret begejstret for vores donuts, så her får I endnu en skøn opskrift på lækre proteinrige donuts, som vi har fyldt med en hjemmelavet karamel uden tilsat sukker, og som er toppet med vores helt nye Wispy banan proteinbar og en fluffy glasur. Opskriften er til ca. 12 donuts! 

Ingredienser 

Dej:

Karamel:
Topping:

Fremgangsmåde 

  1. Start med at lave karamellen ved at komme cremefine, sukrin gold og fibersirup i en gryde og lad det simre 35minutter. Der skal røres i karamellen ofte. Lad karamellen køle helt af.
  2. Lav donuts ved at lune mælk og smør og kom det i en skål. Smuldr gær deri, tilføj multisød, ægsalt og rør sammen.
  3. Tilføj proteinpulver og hvedemel, kør dejen på køkkenmaskinen i ca. 5 minutter og lad dejen hævei1,5 time.
  4. Rul dejen ud på et mel drysset bord til ca. 1 cm tykkelse. Udstik 12 donuts med et glas på ca. 8cm.Kom de udstukket donuts på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 min.
  5. Varm olien op til ca. 170 grader. Kom donuts i gryden og lad dem koge et par minutter på hver side.
  6. Kom de færdigbagte donuts på et stykke køkkenrulle og lad dem køle af.
  7. Den afkølet karamel kommes på en sprøjtepose og fyldes i de lækre donuts.
  8. Lav en glasur på florsød eller sukrin melis samt en lille smule æggehvider, som piskes godt sammen.
  9. Smør glasuren på jeres donuts og top medWispy Protein BarBanana Split.

Næringsindhold 

Næringsindhold Pr. donut (kun dejen) 

123 kcal
6,7g protein 
18,4g kulhydrater 
2,4g fedt 

Næringsindhold i hele karamelportionen 

583 kcal 
5g protein 
15,8g kulhydrater 
48g fedt